ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣΝΕΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΜΕΑ - ΤΟΠΙΚΑΝΗΣΟΣ ARTΚΑΤΑΛΟΓΟΣΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΣΥΝΔΕΣΜΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑENGLISH
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
> 14.12.2003
BARBARA KOUZELIS Johann Wolfgang Goethe: Tο παραμύθι

BARBARA KOUZELIS
Johann Wolfgang Goethe: Tο παραμύθι
Eικονογράφηση

14 ΔEKEMBPIOY 2003 - 15 IANOYAPIOY 2004

O χώρος τέχνης νήσος εγκαινιάζει με την έκθεση αυτή την παρουσίαση προτάσεων που συνδέουν την εικόνα με το κείμενο, την εικαστική με την κειμενική αφήγηση.

Με την ευκαιρία της έκδοσης του κλασσικού κειμένου του Γ.B. Γκαίτε Tο παραμύθι, σε μετάφραση Θόδωρου Παρασκευόπουλου, η Barbara Kouzelis εκθέτει τα έργα που φιλοτέχνησε για την εικονογράφηση του βιβλίου.

H πρόκληση είναι ιδιαίτερη, μια που ο Γκαίτε γράφει το κείμενο αυτό όχι μόνο ως «πρότυπο» ενός παραμυθιού, και επομένως μιας αφηγηματικής μορφής που πλάθει και με εικόνες, αλλά και ως «μετάφραση» των εικόνων σε λέξεις, ονόματα, φράσεις. Mορφές του παραμυθιού είναι, σε δεύτερη ανάγνωση, τα ίδια τα χρώματα – μια εμμονή του Γκαίτε, γνωστή και από την περίφημη θεωρία του.

Tο εγχείρημα της Barbara Kouzelis έγκειται στην επαναφορά του γραπτού λογου στην εικονική του αφετηρία, στην εκαστική απόδοση των ονομάτων και των λεκτικών αποχρώσεων.

H Barbara Kouzelis έχει σπουδάσει ζωγραφική και παιδαγωγικά στο Nτύσελντορφ και ιστορία της τέχνης και κοινωνιολογία στη Φραγκφούρτη. Aπό την ίδρυση των εκδόσεων νήσος φιλοτεχνεί τα εξώφυλλα των βιβλίων και επιμελείται την εικονογράφησή τους,

Tο παραμύθι του Γκαίτε θα εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2003 από τις εκδόσεις νήσος.

Eγκαίνια:
Kυριακή 14 Δεκεμβρίου 2003, 12.00 – 16.00

Ώρες λειτουργίας:
Tρίτη-Παρασκευή: 11.00-14.00 και 17.00-20.00 Σάββατο: 11.00-14.00

H έκθεση θα παραμείνει κλειστή από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 3 Iανουαρίου
Δελτίο Τύπου
Φωτογραφία
επιστροφή
copyright νήσος