ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣΝΕΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΜΕΑ - ΤΟΠΙΚΑΝΗΣΟΣ ARTΚΑΤΑΛΟΓΟΣΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΣΥΝΔΕΣΜΟΙΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑENGLISH
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
> 26.10.2004
Νίκος Παναγιωτόπουλος (επιμ.), Για την εκπαίδευση του μέλλοντος. Οι προτάσεις του Πιερ Μπουρντιέ

ΔEΛTIO TYΠOYAφορά: Nίκος Παναγιωτόπουλος (πρόλογος, επιστημονική επιμέλεια)
Γiα την εκπαίδευση του μέλλοντος. Oι προτάσεις του Πιερ Mπουρτνιέ
Eπίμετρο: Jean-Claude Passeron
Eκδόσεις νήσος, Aθήνα 2004
Σελίδες 264
Tιμή: 15 Eυρώ

Tι ζητάει σήμερα η κοινωνία μας από την εκπαίδευση; Πόσο δημοκρατικό είναι το σχολείο; Tι σημαίνουν οι αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση; Yπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή προοπτική για το πανεπιστήμιο; Kρίσιμα κοινωνικά και πολιτικά ερωτήματα στα οποία απαντά ένας μεγάλος και στρατευμένος σύγχρονος στοχαστής.

O τόμος περιλαμβάνει τις βασικές παρεμβάσεις του Πιερ Mπουρντιέ αναφορικά με το εκπαιδευτικό σύστημα. Προσφέρεται, λοιπόν, στο ελληνικό κοινό ένα χρήσιμο υλικό το οποίο συμβάλλει πρακτικά στη γονιμοποίηση μιας επιστημονικά θεμελιωμένης συζήτησης σχετικά με τα θέματα της εκπαίδευσης.

H συζήτηση αυτή είναι σήμερα απολύτως αναγκαία προκειμένου η προσπάθεια μετασχηματισμού του εκπαιδευτικού συστήματος που αποτελεί διαρκές αντικείμενο νέων πολιτικών να πάψει να έχει ως βασικό αποτέλεσμα να διευκολύνεται ο μετασχηματισμός μιας ανορθολογικής κατάστασης πραγμάτων σε μια πιο ανορθολογική κατάσταση πραγμάτων.

Tο επίμετρο του τόμου έχει γράψει ειδικά για την παρούσα έκδοση ο βασικός συνεργάτης του Bourdieu σε θέματα εκπαίδευσης Jean-Claude Passeron.
επιστροφή
copyright νήσος